Wykonanie
O nie! Co to za połączenie? Słodka
marchewka i słona bryndza? Tak, tak.. i to naprawdę działa! Dawno temu chciałam skarmelizować
marchewę i wrzucić ją na kanapkę. Nie jest to typowe i klasyczne ale naprawdę smaczne i ciekawe. Może nie zachwyci wszystkich ale kulinarni szaleńcy się nie zawiodą:)
Składniki:1
marchewkabryndzachlebpół łyżeczki
cukru (użyłam trzcinowego)łyżka
masłaWykonywanie:
Marchewkę obierz i używając obieraczki "pokrój"
marchewkę w plastry. Możesz to także zrobić nożem. Trzeba to jednak zrobić ostrożnie.
Marchewkę podsmaż na
maśle, dodaj
cukier i wymieszaj. Smaż aż
marchewka będzie miękka i słodka.
Chleb posmaruj
bryndzą i ułóż na nim
marchewkę. Jeśli lubisz możesz polać całość
olejem sezamowym.Smacznego!