ßßß
Składniki:250 g bobu (obranego ze skóry)100 g wędzonego boczkuok 100 g makaronu spaghetti na osobę3 ząbki czosnku (lub wg uznania)pieprzchili w płatkacholej do smażenia (u mnie z pestek winogron)Wykonanie:Wstaw wodę na makaron (posól ją). Boczek pokrój w kawałki i podsmaż na patelni. Gdy lekko się zrumieni wrzuć bób i nadal smaż. Gdy woda zacznie wrzeć wrzuć makaron i gotuj go al dente. Przed tym zanim go odcedzisz odlej szklankę wody z gotowania. Do bobu i boczku dodaj czosnek, pieprz i chili. Gdy makaron będzie gotowy odcedź go i wrzuć na patelnię. Jeśli jest zbyt suchy dodaj nieco wody z gotowania. Wymieszaj wszystkie składniki. Ewentualnie przypraw jeszcze. Posyp płatkami chili.Smacznego!