ßßß
Składniki:2 małe cukiniepor lub cebulaszklanka kaszy jęczmiennej perłowej (może być też wiejska)grzyby (użyłam mniej więcej garści suszonych grzybów ale mogą być mrożone lub świeże)150 g boczku wędzonegosólpieprzzioła prowansalskieolej do smażeniabulion lub wodaWykonanie:Jeśli używasz suszonych grzybów zalej je wrzątkiem i pozostaw pod przykryciem aż zmiękną. Mrożone musisz rozmrozić. Pokrój cebulę lub pora w półtalarki a boczek w kostkę. Wrzuć na patelnię i podsmażaj do momentu aż pory staną się szkliste a boczek lekko podpieczony. Cukinię pokrój w kostkę i dodaj na patelnię. Podsmażaj aż zmięknie. Wtedy wsyp kaszę i zalej wodą lub bulionem. Dodawaj płyn stopniowo czekając aż kasza wchłonie każdą kolejną porcję i stanie się miękka. Namoczone grzyby pokrój na kawałki i dodaj na patelnię. Płyn w którym moczyły także wlej i poczekaj aż odparuje. Dopraw do smaku.Smacznego!