Wykonanie
Blog
Pora coś zjeść jest naszym małym miejscem w
sieci, gdzie prezentujemy nasze sprawdzone przepisy, czy też relacje z wydarzeń, recenzje restauracji i produktów.Dokładamy wszelkich starań, aby było apetycznie, smacznie, a zdjęcia przyciągały i zachęcały do wypróbowania przepisów.Kilka słów o nas:Ada - kocha fotografować i gotować. Obie pasje połączyła zakładając tego bloga. Dla ugotowania czegoś, potrafi poświęcić każdą chwilę dnia, czy nocy. Lubi jazdę na rowerze. (Ada zajmuje się administrowaniem fanpage
Pora coś zjeść na facebooku, jak również profilem na Instagramie, zdecydowana większość dań z bloga jest przez nią przygotowywana, fotografowana i opisywana.) Jest redaktor naczelną internetowego Małopolskiego Apetytu - magazynu blogerów kulinarnych.Mateusz - z zawodu chemik, chemik organik. W kuchni czuje się tak samo dobrze jak w pracy. Czuwa nad tą stroną. Opiekuje się treścią, czasami pomaga przy wpisach, częściej przy zdjęciach i zawsze wszystko co widzieliście zjada.Możecie nas spotkać w
Krakowie .Często pytacie czym fotografujemy - Nikon D7100 z obiektywami Nikkor 50 mm 1 . 8 oraz 40 mm Micro 2 . 8. Zdjęcia doświetlamy softboxem z 4 żarówkami 85W oraz blendą.
MediaNa papierze:Czasopisma:Palce Lizać, nr 131, lipiec 2013Miasto Kobiet, nr 5, październik-listopad 2013WUJ, nr 1-9, październik 2013-czerwiec 2014Polska The Times, nr 41 (1299), 23-25 . 05.2014Gazeta Krakowska, dodatek Małopolanie gotują, 28 . 06.2014, 23 . 08.2014Książki:Trendy w smakach na widelcu. Blogerzy kulinarni prezentują 5 trendów w smakach. Wyd. Digital One Consulting Sp z o. o. (2013)BlogerChef. W
sieci przepisów, Wydawnictwo Muza S.A. (06.11.2013)BlogerChef. W
sieci przepisów. Tom 2, Wydawnictwo Vivante (08.12.2014)W Internecie:
Kraków bloguje - wywiad - Lovekrakow.pl (25.11.2012)Blogerchef (19-20 . 04.2013)http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/872185,konkurs-blogerchef-juz-w-sobote-beda-walczyc-na-jurze-poznaj-uczestnikow,id,t.htmlhttp://smaker.pl/newsy-iv-polfinal-blogerchef-a-kuchnia-amerykanska-na-najwyzszym-poziomie,1897787,a,.htmlhttp://zawiercie.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1833744,blogerchef-w-hotelu-poziom-511-design-spa-w-podzamczu,id,t.htmlBloger tygodnia - wywiad - Gotujmy.pl (04 . 07.2013)Blogerchef (24-26 . 01.2014)http://urodaizdrowie.pl/konkurs-blogerchef-w-czeladzi-juz-za-namiWywiad o przygotowywaniu
lodów - Paplife.pl (06.0606.06.2014)Wywiad o blogowaniu i współpracach - Juz-otwarte.pl (17 . 11.2014)W telewizji:Dzień Dobry TVN "Jak smakują kwiaty" - gościnnie (12 . 06.2013)Na żywo:Blogerchef, Hotel Poziom 511, Podzamcze k. Ogrodzieńca, konkursowe live cooking (19-20 . 04.2013)Finał Małopolskiego Festiwalu smaku, live cooking na Placu Wolnica (25 . 08.2013)Blog Experts #3 Kreatywnie, panel dyskusyjny z twórcami blogów kulinarnych (15 . 09.2013)Konkurs na najlepszą pizzę, live cooking w Trattoria Soprano (24 . 09.2013)Festiwal placów targowych Krakowa "Krakowskim Targiem", live cooking na Placu Nowym (12 . 10.2013)Gotowanie z cydrem Cider Inn, live cooking w restauracji Le Scandale (15 . 12.2013)Blogerchef, Hotel
Szafran, Czeladź, konkursowe live cooking (24-26.01.2014)Małopolski Festiwal Smaku, live cooking Wieliczka (08 . 06.2014), Wadowice (15 . 06.2014), Tarnów (29 . 06.2014), Nowy Targ (13 . 07.2014)