Wykonanie
Dzień dobry!Wkrótce na blogu pojawią się przepisy z użyciem sezonowej, jesiennej dyni!A jak
dynia, to musi być do niej
przyprawa, która podkreśli jej smak,
doda korzennego aromatu.
W
polskich sklepach trudno o taką
przyprawę, ale nie mówię, że się nie da jej znaleźć :-). Jednak pewnie wiecie, że wolę domowe odpowiedniki, więc gorąco zachęcam do wykonania jej samodzielnie.Zapraszam!Za przepis dziękuję Magdzie i Adamowi z Crust&dust.Składniki:4 łyżeczki
cynamonu2 łyżeczki
imbiru1 łyżeczka
gałki muszkatołowej8 dużych ziaren
ziela angielskiegoWykonanie:
Ziele angielskie umieszczamy w moździerzu, dokładnie rozdrabniamy na pył.
Nastepnie dodajemy
cynamon,
imbir i gałkę, dokładnie mieszamy.Nasza
przyprawa jest gotowa. Przechowujcie ją w zamkniętym pojemniku.
Przyprawa nadaje się bardziej do dań na słodko np. sernika, który wkrótce zagości na blogu, ale do dań wytrawnych również możecie dodać szczyptę.Smacznego!