Wykonanie
Lato wchodzi w ostatnią fazę. Za chwilę skończą się wakacje, dzieci
wrócą do szkoły. My powracamy z urlopowych wojaży i będziemy wspominać, jakie cudowne to było lato. Lubię zamykać lato w przetworach, ale najchętniej wykorzystuję produkty zamrożone. Zwłaszcza
owoce. Jesienią i zimą, gdy brakuje nam słońca, wystarczy wyjąć kilka garści zamrożonych
owoców, dodać
kefir i voila. Pyszne wspomnienie lata. Bywają jednobarwne, są też wielokolorowe - jak ten, w barwach lata :)
Składniki:
mrożone truskawkimrożone dojrzałe
bananykiwizimny
kefir (na szklankę każdego rodzaju
owoców - 1/3 szkl.
kefiru)Sposób przygotowania:Zmiksuj blenderem/w robocie kuchennym po kolei poszczególne rodzaje
owoców z
kefirem. Wlewaj
owocowe masy warstwami do szklaneczek - u mnie: najpierw
banan,
potem truskawki, na koniec
kiwi. Podawaj z łyżeczką lub ze słomką.