ßßß
Po raz kolejny zapraszam na kisiel owocowySkładniki:pojemnik malinpojemnik borówek amerykanskichkilka szypułek czerwonej porzeczki2 łyżki cukru1 łyżeczka mąki ziemniaczanejok 100 ml wodyPrzygotowanie:Umyte owoce wrzucamy na patelnię. Zasypujemy cukrem - im bardziej dojrzałe i słodkie owoce tym mniej. Gdy owoce zaczynają puszczać sok - podlewamy wodą. Ilość wg upodobań - jeśli wolimy delikatniejszy w smaku i bardziej rzadki kisiel wlewamy więcej wody. Gdy owoce zaczynają się gotować zagęszczamy rozrobioną w odrobinie wody mąką ziemniaczaną. Nalewamy do miseczek, studzimy. Wstawiamy do lodówki. Po godzince deser gotowy. Schłodzony i chłodzący, naturalnie aromatyczny i bez konserwantów. Czego chcieć więcej w te upalne dni ...