ßßß Cookit - przepis na Krem z zielonych szparagów

Krem z zielonych szparagów

nazwa

Wykonanie

Ponieważ jest za gorąco na jedzenie mięsa (bynajmniej dla mnie) prezentuję Wam kolejną zupę- krem tym razem z zielonych szparagów.
Składniki:
duży pęczek zielonych szparagów
2 marchewki
2 małe młode ziemniaczki
pietruszka
kawałek selera
kilka plastrów boczku surowego wędzonego
bagietka
Przygotowanie:
Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końce, do garnuszka wrzucamy marchew, pietruszkę i końcówki szparagów gotujemy wywar (około 30 minut), po upływie tego czasu dodajemy obrane ziemniaki, wyjmujemy zdrewniałe końcówki szparagów (wyrzucamy) i dodajemy pokrojone w 2-3 cm kawałki te ,,dobre'' gotujemy aż ziemniaki i szparagi zmiękną, wtedy blendujemy wszystko na gładko blenderem ręcznym, boczek obsmażamy na chrupko na patelnię dokładamy kawałki bagietki smażymy (1 minuta na stronę). Krem podajemy z kawałkami szparagów (można lekko obsmażyć z boczkiem), boczkiem i bagietką. Smacznego
Źródło:http://www.wariatkawkuchni.pl/2015/06/krem-z-zielonych-szparagow.html