Ponieważ jest za gorąco na jedzenie mięsa (bynajmniej dla mnie) prezentuję Wam kolejną zupę- krem tym razem z zielonych szparagów.Składniki:duży pęczek zielonych szparagów2 marchewki2 małe młode ziemniaczkipietruszkakawałek selerakilka plastrów boczku surowego wędzonegobagietkaPrzygotowanie:Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końce, do garnuszka wrzucamy marchew, pietruszkę i końcówki szparagów gotujemy wywar (około 30 minut), po upływie tego czasu dodajemy obrane ziemniaki, wyjmujemy zdrewniałe końcówki szparagów (wyrzucamy) i dodajemy pokrojone w 2-3 cm kawałki te ,,dobre'' gotujemy aż ziemniaki i szparagi zmiękną, wtedy blendujemy wszystko na gładko blenderem ręcznym, boczek obsmażamy na chrupko na patelnię dokładamy kawałki bagietki smażymy (1 minuta na stronę). Krem podajemy z kawałkami szparagów (można lekko obsmażyć z boczkiem), boczkiem i bagietką. Smacznego