Kisiel z rabarbaru, prosty i oryginalny w smaku którego nie kupicie w żadnym sklepie. A popularne "farfocle" dodają mu nietypowego i ciekawego wyglądu.Składniki :400 gr rabarbaru6 łyżek brązowego cukru800 ml wody + osobno 300 ml8 płaskich łyżek mąki ziemniaczanejkandyzowana skórka pomarańczypół łyżeczki startego imbirutruskawki do ozdobyPrzygotowanie :Łodygi rabarbaru kroję w pół centymetrowe plasterki i dodaję do 800 ml wody wraz z cukrem brązowym. Zagotowuję i gotuję jeszcze przez ok 10 minut aż kawałki rabarbaru zamienią się w popularnie nazywane farfocle :), gdy będą gotowe dodaję imbir.W czasie gotowania rabarbaru w osobnym pojemniku rozprowadzam mąkę ziemniaczaną w 300 ml wody i wlewam jednym ruchem do gotującego się rabarbaru ciągle mieszając przez jeszcze 2-3 minuty dodając w tym czasie kandyzowaną skórkę z pomarańczy.Gotowy kisiel wlewam do salaterek ozdabiając truskawkami. Świetny do podania na ciepło jak i na zimno. Sezonowa pychotka.