ßßß Cookit - przepis na Polędwica wieprzowa w serowym kapturze

Polędwica wieprzowa w serowym kapturze

nazwa

Wykonanie

Polędwica wieprzowa jak już nieraz wspomniałem jest jednym z moich ulubionych mięs to też uwielbia się nią "bawić" i za każdym razem wymyślam coś nowego a później próbuję to nazwać ... pierwszy pomysł na nazwę tego wykonania brzmiał : Polędwica wieprzowa w kasku ... ;)
Składniki :
przyprawa do mięsa wieprzowego
1 nieduża cebula
3-4 płaty pomidora szuszonego
2 łyżki nasion słonecznika
50 g serka topionego (bez dodatków)
majonez
ser żółty mozzarella (taki jak do pizzy)
oliwa
Przygotowanie:
Polędwicę kroję w ok 3 cm plastry, przyprawiam przyprawą do wieprzowiny z oliwą, mieszam i odstawiam na ok 1 h do lodówki.
Drobno pokrojoną cebulę razem ze słonecznikiem podsmażam na 2 łyżkach oliwy z zalewy suszonych pomidorów po czym dodaję szpinak, pokrojone w kostkę pomidory i serek topiony. Wszystko razem mieszam aż do uzyskania jednolitej masy. Polędwiczki układam w naczyniu żaroodpornym, na każdy kawałek daję po 1 łyżce masy szpinakowej następnie pół łyżeczki majonezu i na całość nakładam mozzarellę. Zapiekam w piekarniku w 200oC przez 20-22 minuty.
Pychotka :)
Źródło:http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2015/03/poledwica-wieprzowa-w-serowym-kapturze.html