ßßß
Cookit - przepis na Polędwica wieprzowa w serowym kapturze
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Polędwica wieprzowa w serowym kapturze
Składniki
Przyprawa do mięsa wieprzowego
Cebula
Suszone pomidory
Słonecznik nasiona
Ser topiony
Majonez
Żółty ser
Ser mozarella
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Polędwica
wieprzowa jak już nieraz wspomniałem jest jednym z moich ulubionych
mięs
to też uwielbia się nią "bawić" i za każdym razem wymyślam coś nowego a później próbuję to nazwać ... pierwszy pomysł na nazwę tego wykonania brzmiał :
Polędwica
wieprzowa w kasku ... ;)Składniki :
przyprawa do mięsa wieprzowego
1 nieduża
cebula
3-4 płaty
pomidora szuszonego
2 łyżki
nasion słonecznika
50 g
serka topionego
(bez dodatków)
majonez
ser żółty
mozzarella
(taki jak do pizzy)
oliwa
Przygotowanie:
Polędwicę
kroję w ok 3 cm plastry, przyprawiam
przyprawą
do
wieprzowiny
z
oliwą
, mieszam i odstawiam na ok 1 h do lodówki.Drobno pokrojoną
cebulę
razem ze
słonecznikiem
podsmażam na 2 łyżkach
oliwy
z zalewy
suszonych pomidorów
po czym dodaję
szpinak
, pokrojone w kostkę
pomidory
i
serek topiony
. Wszystko razem mieszam aż do uzyskania jednolitej masy.
Polędwiczki
układam w naczyniu żaroodpornym, na każdy kawałek
daję
po 1 łyżce masy szpinakowej następnie pół łyżeczki
majonezu
i na całość nakładam
mozzarellę
. Zapiekam w piekarniku w 200oC przez 20-22 minuty.Pychotka :)
Źródło:
http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2015/03/poledwica-wieprzowa-w-serowym-kapturze.html
Przepisy powiązane
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
Składniki powiązane (0)