Wykonanie
S kładniki :1 l
mleka250 g
jogurtu naturalnegoW misce wymieszać
mleko z
jogurtem za pomocą Trzepaczki. Przelać do Kubeczków 170 ml, nie przykrywając włożyć je do Cudu Kuchennego.
Do Cudu Kuchennego wlać wrzątek do poziomu ok. 1 cm poniżej krawędzi i zamknąć w Cud Kuchenny.Pozostawić pod przykryciem ok 5-6 godzin.Wyjąć Kubeczki, przykryć pokrywkami i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Jogurt nadaje się do spożycia przez 8-10 dni.Doskonale smakuje z
płatkami śniadaniowymi i
owocami.Ja mój
jogurt robię w urządzeniu Cud Kuchenny z Tupperware. Można go również zrobić w zwykłym dzbanku, owinąć ściereczką i postawić w ciepłym miejscu. Zamiast zwykłego
jogurtu naturalnego można dodać tez
grecki jogurt.Przepis zaczerpnięty z Tupperware.