Wykonanie

Mamy wrzesień, będzie jesień! A jak jesień, to czas na jeden z najcudowniejszych objawów tej
pory roku, czyli
dynię. Sezon na to warzywo uważam za rozpoczęty, a jako pierwsze wrzucam na ruszt słynne amerykańskie naleśniki z
dynią i kawałkami
czekolady oblane
miodem lub
syropem klonowym. Nie ma nic lepszego, jak zajadanie pulchnych naleśników w tak piękny,
słoneczny poranek, kiedy oczy muskają wpadające przez okno złociste promienie jesiennego słońca. Tak bardzo mi się nie chce! Wam też? :Dskładniki (ok. 10 sztuk):1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
przyprawy do piernika1,5 łyżki rozpuszczonego
masła1 szklanka
mleka1 łyżka
brązowego cukru1/2 szklanki puree z dyni150 g
mąkiczekoladowe groszki (opcjonalnie)Suche składniki przesiać do miski. W drugiej połączyć ze sobą mokre, a następnie dodać do suchych. Na koniec dodać
czekoladowe groszki, całość wymieszać dokładnie drewnianą łyżką. Ciasto przykryć ściereczką i dostawić na min. 30 minut lub na całą noc. Pankejki smażyć na suchej patelni na złoty kolor. Podawać
miodem,
syropem klonowym,
lodami,
śmietaną,
bitą śmietaną,
owocami lub innymi dodatkami.Smacznego! :)
