Wykonanie
Każdego ranka budzą nas przymrozki większe lub mniejsze więc warto przed wyjściem zjeść coś ciepłego i energetycznego. W poprzednim
poście pisałam jak zrobić domową granole (klik) i jakie ważne jest śniadanie. Oto jeden z przykładów jak to małe a jakże wielkie cudeńko możemy podać i ze smakiem zjeść.CZAS PRZYGOTOWANIA - 20 min
SKŁADNIKI:-
jabłko 2szt- granola 6 łyżek(
pisałam o niej tu)-
cynamon-
jogurt naturalny gęsty 2 łyżki
SPOSÓB WYKONANIA:- nagrzewam piekarnik do 190 stopni- myję
jabłka osuszam, odcinam z
jabłka kapelusik (ok 2cm) wydrążam środek oraz z kapelusika też część wydrążam aby można było dobrze przykryć- wydrążone
jabłko posypuję
cynamonem wkładam do każdego
jabłka po 3 łyżki granoli, nakładam górę
jabłka i wstawiam do nagrzanego piekarnika na ok 20 min, aż
jabłko zmięknie, jeśli lubimy twardsze pieczemy krócej.- po tym czasie zdejmuję górę i nakładam na granole łyżkę
jogurtu naturalnego- po tym czasie jest już gotowe ciepłe, pachnące, lekkie i pełne energetycznej granoli idealne na chłodne poranki- świetnie smakuję na ciepło jak i na zimno i jaka odmiana od tradycyjnej kanapki:)
Smacznego