Wykonanie
Dzisiaj przepis na ciasto
marchewkowe z dodatkiem
orzechów i
suszonych owoców, które nie wymaga pieczenia, jest bardzo zdrowe i sycące więc na pewno posmakuje każdemu.Ciasto przygotowuje się bardzo szybko wystarczy zetrzeć
marchewkę, zblendować
orzechy i
suszone owoce, ułożyć na blaszkę i wstawić do lodówki, jeśli lubicie tradycyjne ciasto
marchewkowe to to z pewnością wam posmakuje. Dodatkowo ciasto jest wegańskie i bezglutenowe.
Składniki:- 3 szklanki drobno startej
marchewki- 1 szklanka
orzechów włoskich- 3/4 szklanki
suszonych moreli-1/2 szklanki suszonych
śliwekPrzygotowanie:
Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub w robocie kuchennym, odciskamy sok, następnie blendujemy namoczone
owoce szuszone i
orzechy po zblendowaniu dodajemy
marchew blendujemy na gładką masę, jeżeli masa jest mało zwarta można dodać
płatków owsianych błyskawicznych. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem i wstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki.