ßßß
Składniki :ok. 100g makaronu świdry pełnoziarnistego z orkiszemgarść czereśnilistki bazylii tajskiej1 łyżeczka cukru trzcinowego
Czereśnie myjemy, przekrajemy na pół i wyjmujemy pestki. Przekładamy je do pojemnika do przechowywania żywności odpornego na wysokie temperatury.Makaron fusilli - świdry przekładamy do pojemnika na ryż.Makaron zalewamy wrzątkiem i układamy pojemnik na 1 poziom parowaru.Czereśnie na 2 poziomie i posypujemy cukrem.Włączamy parowar na 8 minut.Bazylię tajską myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.Po wyłączeniu urządzenia, makaron odcedzamy na sitku. Czereśnie mieszamy i dokładamy do niego, tak samo jak i porwaną bazylię tajską, wszytko mieszamy i przekładamy na talerz.
Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam