ßßß Cookit - przepis na MANGO LASSI

MANGO LASSI

nazwa

Składniki

Wykonanie

Na zakończenie tegorocznego Festiwalu PRZEMIANY organizowanego przez Centrum Nauki Kopernik odbyło się Śniadanie nad rzeką, czyli rodzaj targu śniadaniowego, w którym miałam przyjemność uczestniczyć jako jeden z dziesięciu wystawców.
Różnorodne, bardzo atrakcyjne cenowo menu oraz piękna, letnia pogoda przyciągnęły tłumy. Do wszystkich stoisk ustawiały się spore kolejki.
Podczas śniadania można było spróbować m.in. kolorowych koktajli owocowo-warzywnych, spring rollsów z jadalnymi kwiatami, niepasteryzowanych soków, dań kuchni etiopskiej czy argentyńskiej.
Bardzo się cieszę, że pierwszą plenerową imprezą, w której uczestniczyłam było właśnie Śniadanie nad rzeką.
Dziękuję Pauli, Asi, Gośce i Michałowi za pomoc w organizacji wszystkiego.
Poniżej zamieszczam całe menu oraz prosty przepis na najlepsze mango lassi :)
Składniki:
pulpa z mango
jogurt bałkański/grecki - bardzo gęsty, pełnotłusty
Przygotowanie:
Składniki w proporcji 1:2 dokładnie zmiksować, przelać do naczynia, szczelnie zamknąć i włożyć do lodówki aby koktajl się schłodził.
Można podawać posypany jagodami goji.
Zdjęcia zostały wykonane przez: Bartka Warzechę, Michała Kucharskiego i Mariusza Zielonkę.
Źródło:http://melaniedziela.blogspot.com/2014/09/festiwal-przemiany-sniadanie-nad-rzeka.html