Wykonanie
Na zakończenie tegorocznego Festiwalu PRZEMIANY organizowanego przez Centrum Nauki Kopernik odbyło się Śniadanie nad rzeką, czyli rodzaj targu
śniadaniowego, w którym miałam przyjemność uczestniczyć jako jeden z dziesięciu wystawców.Różnorodne, bardzo atrakcyjne cenowo menu oraz piękna, letnia pogoda przyciągnęły tłumy. Do wszystkich stoisk ustawiały się spore kolejki.Podczas śniadania można było spróbować m.in. kolorowych koktajli
owocowo-warzywnych, spring rollsów z jadalnymi kwiatami, niepasteryzowanych
soków, dań kuchni etiopskiej czy argentyńskiej.Bardzo się cieszę, że pierwszą plenerową imprezą, w której uczestniczyłam było właśnie Śniadanie nad rzeką.Dziękuję Pauli, Asi, Gośce i Michałowi za pomoc w organizacji wszystkiego.Poniżej zamieszczam całe menu oraz prosty przepis na najlepsze
mango lassi :)Składniki:pulpa z
mangojogurt bałkański/grecki - bardzo gęsty, pełnotłustyPrzygotowanie:Składniki w proporcji 1:2 dokładnie zmiksować, przelać do naczynia, szczelnie zamknąć i włożyć do lodówki aby koktajl się schłodził.Można podawać posypany
jagodami goji.
Zdjęcia zostały wykonane przez: Bartka Warzechę, Michała Kucharskiego i Mariusza Zielonkę.