/tortownica o średnicy 21 cm/500g mascarpone100g gorzkiej czekoladyfiliżanka kawyespresso2 opakowania biszkoptów do tiramisu250g truskawekgarść pistacjiCzekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Kawę również ostudzić. Przelać ją do płaskiego naczynia. Czekoladę zmiksować dokładnie z mascarpone. Pistacje posiekać, a truskawki pokroić w plasterki (zostawić kilkanaście przekrojonych na pół do dekoracji).W tortownicy ułożyć połowę biszkoptów (wcześniej namaczamy każdy kolejno przed położeniem dosłownie na sekundę w kawie). Następnie rozsmarować równomiernie połowę kremu. Położyć truskawki pokrojone na plasterki. Na nie wyłożyć resztę biszkoptów (namoczonych tak samo w kawie), pozostałą część kremu rozsmarować, ułożyć połówki truskawek. Na koniec posypać posiekanymi pistacjami. Wstawić do lodówki na około 4 godziny. Smacznego!