Wykonanie
Przepis na nie dostałam od przyszłej Pani teściowej. Zazwyczaj szykuje je mój narzeczony. Cóż tu dużo mówić, my zajadamy się nimi bardzo i dość często pojawiają się na moim
stole. Warto jeść
buraczki bo mają wiele wartości odżywczych, zawierają
między innymi kwas foliowy, żelazo, wapń, potas, magnez, mangan, sód,
fluor, cynk, molibden, kobalt a także rubid i cez. Jak widać
buraczki to bomba "wartości odżywczych", więc warto je przygotować dla naszych najbliższych. Spróbujcie;)
Składniki:2 kg
buraków2 łyżki
cukru kryształułyżka
octuszczypta
soli2-3 łyżki kwaśnej
śmietanyłyżka
masłaWykonanie:
Buraczki wymyć i ugotować do miękkości. Następnie obrać je ze skóry i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać
cukier,
ocet,
sól,
śmietanę i
masło, dokładnie wymieszać. Całość podsmażyć, podawać na ciepło.