Wykonanie

Składniki (na ok. 20
ciastek):1 puszka
cieciorki (400 g) lub 1 i 1/2 ugotowanej
ciecierzycy1/2 szklanki
masła orzechowego1/4 szklanki
syropu z agawy,
syropu klonowego itp. (ja użyłam
syropu z mniszka lekarskiego)1/4 szklanki
mąki z
amarantusa1/2 szklanki posiekanej
czekolady1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego1/4 łyżeczki
sody1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaCiecierzycę zmiksować przy pomocy blendera ręcznego (do kielichowego masa będzie zbyt gęsta). Dodać resztę składników poza posiekaną
czekoladą i zblendować/zmiksować na gładkie ciasto. Na koniec wmieszać kawałki
czekolady. Nabierać porcje ciasta wielkości łyżki, formować kulki, kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać. Piec przez ok. 10-15 minut w temperaturze 175 ° C -
ciasteczka powinny się przyrumienić. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.Smacznego!

Źródło przepisu: http://www.jadlonomia.com/