ßßß Cookit - przepis na ŚNIADANIOWE MUFFINY BANANOWO-JARMUŻOWE Z JOGURTEM I OWOCAMI

ŚNIADANIOWE MUFFINY BANANOWO-JARMUŻOWE Z JOGURTEM I OWOCAMI

nazwa

Wykonanie

Ekspresowe śniadanie do zrobienia w 300 sekund, które nasyci Was na długo. Śniadaniowe muffiny na bazie banana, w pięknym, naturalnym zielonym kolorze, który zawdzięczają dużej ilości niezwykle zdrowego jarmużu. Składniki te zblendowane z pozostałymi zdrowymi dodatkami wystarczy tylko przelać do szklanki lub kubka i "zapiec" w mikrofalówce. Potem pozostaje już tylko polać muffinki jogurtem naturalnym, posypać ulubionymi owocami i smaczne oraz pożywne śniadanie gotowe! Muffiny podane ze szklanką skoku pasteryzowanego dodadzą Wam energii na cały poranek :)
SKŁADNIKI NA MUFFINY (2 sztuki):
1 banan
2 szklanki jarmużu
0,5 brzoskwini
2 jajka
2 łyżka wiórków kokosowych
2 płaskie łyżki mąki (kokosowej, ryżowej lub pszennej)
1 łyżka otrębów żytnich (lub pszennych)
1 łyżka mleka
1 łyżeczka syropu z agawy
DODATKOWO:
3/4 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
3/4 szklanki malin i borówek (lub innych ulubionych owoców)
1 szklanka soku pasteryzowanego (smak według uznania)
WYKONANIE:
Wszystkie składniki na muffinki umieść w blenderze i zmiksuj na gładka masę.
Przelej ją do dwóch szklanek lub kubków i wsadź do mikrofalówki na 3 , 5 minuty na wysoką moc. Po tym czasie muffiny wyjmij ostrożnie i przykryj talerzykami, odwróć je do góry dnem, aż same wypadną na talerzyki.
Polej jogurtem i posyp owocami. Podawaj ze szklanką soku pasteryzowanego. Gotowe! Smacznego!
Przepis bierze udział w konkursie "Sok to bogactwo witamin, substancji odżywczych i minerałów"
Źródło:http://swiatilony.blogspot.com/2015/06/sniadaniowe-muffiny-bananowo-jarmuzowe.html