Wykonanie
przepis na ciasto i przygotowanie: kilkdodatki na wierzch pizzy:-
sos pomidorowy z
bazylią, doprawiony
solą i świeżo mielonym
pieprzem -
pomidory w kartoniku przelewamy do małego garnuszka, dodajemy dwie łyżki
oliwy extra vergin, świeżą, drobno pokrojoną
bazylię, doprawiamy do smaku i gotujemy na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu.-grillowany
bakłażan: warzywo kroimy na plastry, solimy z obu stron, odstawiamy na 15 min. następnie plastry opłukujemy delikatnie
wodą z
soli, suszymy papierowym ręcznikiem, razem z
papryką pokrojoną w paski polewamy delikatnie
oliwą i na chwilkę odstawiamy.
bakłażana i
paprykę grillujemy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej z obu stron.-
tuńczyk w oleju, odsączamy na sitku i delikatnie rozdrabniamy na mniejsze kawałki, ale nie na miazgę- małe kulki
mozzarelli oraz zielony
ser pleśniowy lazur- listki świeżej
bazyliipo upieczeniu pizzę polewamy
oliwą z oliwek extra vergin, posypujemy świeżo mieloną
solą,
pieprzem oraz świeżą
bazylią.smacznego :)