Wykonanie
Dziś szybko, szybciutko, bo ostatnio nie mam na nic czasu (pewnie dlatego, że mam wolne;)).Ostatnio wpadłam na śliczne, dojrzałe
awokado i uznałam, że to najwyższy czas na wypróbowanie przepisu na pudding/krem
czekoladowy zrobiony z tego
owocu.Okazuje się, że to naprawdę smaczny deser! Kiedyś pokazywałam Wam
pudding czekoladowy z
kaszy jaglanej (o taki - klik!), ale ten jest nawet lepszy i prostszy w wykonaniu :)Jest gładki, kremowy i mocno
czekoladowy. Coś dla prawdziwych wielbicieli
czekoladowych deserów, nawet jeśli nie lubicie
awokado, bo jego smak w ogóle nie jest wyczuwalny.
Składniki na 2-3 porcje:dojrzałe
awokado Hass2-3 łyżki
kakao3 łyżki
miodu2 łyżki
mlekaowoce do podania
Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i wyjmujemy łyżką miąższ.Miksujemy na gładko, lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy
mleko,
miód i
kakao, dokłądnie łączymy składniki.Podajemy schłodzony i udekorowany
owocami.