To już naprawdę truskawkowy finisz. Truskawki już się kończą i właściwie nie są już porywające smakowo. Dlatego proponuję czekoladowąkonfiturę albo trochę egzotycznie choco truskawkowe.0,5 kg truskawek0,25 kg agrestu0,25 kg cukru125ml wody200g czekolady gorzkiejTruskawki, agrestcukier i wodę włożyć do rondla o grubym dnie i gotować wolno często mieszając 20min.Zostawić do ostudzenia albo do następnego dnia.Znowu gotować powoli, aż konfitura zgęstnieje.Dodać połamaną czekoladę ,mieszać do całkowitego rozpuszczenia i uzyskania jednolitej konsystencji.Gotową konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików i zakręcić.Konfiturą możemy przekładać ciasteczka, smarować ciasto i podawać zamiast "Nutelli" czy "Snickersa".Życzę miłego, słodkiego życia!