Kolejna porcja przepisów i kolejny eksperyment. Na rynku pojawiła się już młodakiszona kapusta. Taka niby podkiszona, ale jeszcze nie do końca o dosyć miękkich, delikatnych liściach.- 200g suchej kaszy gryczanej- 80g tofu- garść kiszonej kapusty (tak 1/3 upchanej szklanki)- sólpieprz, kumin (mielony), dużo słodkiej papryki- ok 2 łyżki mąki pszennej/żytniej/semoliny- trochę liści pietruszkiKaszę ugotować na bardzo miękko, odcedzić dosyć dobrze. Kapustę drobno posiekać. Tofu rozdrobnić (ja rozkruszam w ręce). Wszystko wymieszać, doprawić, dodać pokrojoną pietruszkę i uformować kotlety. Można opcjonalnie w czymś zapanierować, ale ja w niczym nie obtaczałem.Surówka:- jabłko- pół pomarańczy- pół marchewki- kawałek pora- trochę drobno posiekanej sałaty- oliwa, pieprz