Wykonanie
Witam, dzisiaj chciałam wam przedstawić fajną i słodką propozycję na ciasto, które nie zajmuje dużo czasu na przygotowanie.Składniki:1 puszka karmelu200 g
herbatników50 g
masła( w temp. pokojowej)200 ml kremówki4
banany20 ml
mleka1 łyżeczka
żelatyny( rozpuszczona w odrobinie gorącej
wody)1 łyżka
cukrukakaoPrzygotowanie:Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem.
Herbatniki pokruszyć i wymieszać z
masłem.Tak oto powstałe ciasto wyłożyć na dno tortownicy, lekko uciskając.Następnie pokrojone w plastry
banany wyłożyć na ciasto. Karmel podgrzać w garnku razem z
mlekiem i wylać na
banany. Ubić
bitą śmietanę z
cukrem a następnie dodać rozpuszczoną wystudzoną
żelatynę.Jeśli
żelatyna tylko napęcznieje a się nie rozpuści to możemy ją wstawić na 15 sekund do mikrofalówki.
Bitą śmietanę wyłożyć na wierzch,posypać
kakao i włożyć do lodówki na kilka godzin.