Wykonanie
Co zrobić, gdy zostało nam jedno
awokado a na zdrowy deser zapowiedziala się koleżanka z dziećmi? Zaskoczyć wszystkich (nawet siebie )
czekoladowym puddingiem z dodatkiem
mleka ryżowego :)
składniki na 3-4 porcje:1 dojrzałe
awokado ( po obraniu ok.120 g)2-3 łyżeczki
kakao lub karobu15 g
syropu z agawy30 g
masła orzechowego własnej produkcji100 g
mleka ryżowego ( lub innego roślinnego)Wykonanie:Wszystkie składniki oprócz
mleka dokladnie zmiksować na gładką masę.Dodać
mleko i wymieszać.Przelać do pucharkówWykonanie z użyciem Thermomiksa:Wszystkie składniki (razem z
mlekiem) umieścić w naczyniu i zmiksować 20-30 s. / obr. 8Przelać do pucharków, ozdobić prażonymi
migdałamiSmacznego!