ßßß
2,5 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru1 łyżeczka cukru waniliowego100 gram stopionego, schłodzonego masła1 szklanka mleka2 jajamasa serowa:250 gram twarogu półtłustego ( kostka)1 żółtko1 łyżeczka cukru waniliowego1,5 łyżki cukruDo jednej miski wsypać: mąkę, proszek do pieczenia, cukry, wymieszać łyżką.Do drugiej dać jaja, mleko, masło, wymieszać łyżką. Do miski z produktami sypkimi dodać zawartość miski ze składnikami mokrymi, całość wymieszać energicznie łyżką, tylko do połączenia składników.Ser utrzeć z żółtkiem i cukrami na gładką masę.Do papilotek nakładać najpierw łyżkę ciasta, potem łyżeczkę masy serowej i 0,5 łyżki ciasta. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.