ßßß
Kolejne proste i szybkie danie - makaron z ciecierzycą, której nadmiar miałam w lodówce. Do tego czerwona cebula i odrobinę octu balsamicznego, czosnku i przecieru pomidorowego. Bardzo smaczne połączenie.Składniki:ulubiony makaron (użyłam z dodatkiem czosnku niedźwiedziego), ugotowany al denteugotowana ciecierzyca (lub z puszki), ok. 1.5 szklczerwona cebula, poszatkowana w pióra1-2 ząbki czosnku, zmiażdżone2-3 łyżki octu balsamicznego3-4 łyżki przecieru pomidorowego1 łyżka masła sklarowanego /oliwypęczek pietruszki, posiekanejprzyprawy: sól morska, pieprz ziołowyNa maśle sklarowanym/oliwie zeszkliłam cebulę, dodałam czosnek, a po chwili ocet balsamiczny i przecier pomidorowy oraz ciecierzycę. Doprawiłam solą i pieprzem.Do sosu dodałam makaron. Podgrzałam. Podałam obficie posypany zieloną pietruszką.