Wykonanie
Wykonanie tarty widocznej na zdjęciu wcale nie jest trudne. Znaczy nie jest, jak wykorzystacie przepis, który wrzucam. Bo ja lubię pomęczyć się i stresować w kuchni i robić krem 3
razy, bo "słyszałam o takiej metodzie..." i panikować, że została mi ostatnia tabliczka
czekolady. Oszczędźcie sobie tego wszystkiego i po prostu postępujcie zgodnie ze wskazówkami, a w kilkanaście minut będziecie
mieli gotowy, pyszny deser -kruchy spód, delikatny krem i kwaskowy mus. Czego chcieć więcej? :)Wybaczcie powalającą jakość zdjęcia - ręce mi się trzęsły ze szczęścia, że jednak wyszło ;)TARTA PODWÓJNIE CZEKOLADOWASkładniki:160g
herbatników w czekoladzie100g zwykłych
herbatników70g roztopionego
masła200ml kremówki80g
białej czekolady250g
mascarponewiśnieOba rodzaje
herbatników pokruszyć i wymieszać z
masłem, wyłożyć nimi formę do tarty. Kremówkę podgrzać i rozpuścić w niej
białą czekoladę, ostudzić. Ubić mikserem (na sztywno nie da rady, wciąż będzie płynna, ale lżejsza w konsystencji) i stopniowo wymieszać z
mascarpone. Wyłożyć na spód do tarty.
Wiśnie zblendować (można dodać trochę
cukru i
alkoholu i zrobić
wiśniowe kleksy na kremie.