ßßß
Cookit - przepis na Między krakersami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Między krakersami
Składniki
Krakers
Wiórki kokosowe
Żółtko
Mleko
Masło
Cukier waniliowy
Mąka pszenna
Mąka ziemniaczana
Cukier
Wykonanie
Pewnie chociaż raz jedliście ciasto rafaello, które co prawda nie za bardzo przypomina popularne
kokosowe
kuleczki, ale również jest pyszne :) Pyszny, budyniowy krem z
kokosem
zamknięty
między
warstwami
krakersów
… Sama
mogę
zjeść całą blaszkę ;)RAFFAELLOSkładniki (na formę 35x25cm):2 paczki
krakersów
(nie zużyjecie wszystkich)200g
wiórków kokosowych
4
żółtka
¾ l
mleka
200g
masła
opakowanie
cukru waniliowego
3 łyżki
mąki pszennej
3 łyżki
mąki ziemniaczanej
270g
cukru
110g
cukru
,
cukier waniliowy
,
żółtka
,
mąki
i 250ml
mleka
zmiksować. Pozostałe
mleko
zagotować z resztą
cukru
i wlać zmiksowany
budyń
. Gotować przez chwilę i wystudzić, następnie utrzeć z
masłem
i wiórkami.
Krakersy
ułożyć na spodzie formy, przykryć masą budyniową i na to wyłożyć pozostałe
krakersy
.
Źródło:
http://takeittasty.blogspot.com/2014/05/pewnie-chociaz-raz-jedliscie-ciasto.html
Przepisy powiązane
Raffaello
RAFAELLO na krakersach (bez pieczenia)
Raffaello
RAFAELLO na krakersach (bez pieczenia)
Raffaello
Składniki powiązane (0)