Wykonanie
Kolejny przepis, nazywany przez niektórych "Tani Berliniak", przywieziony z jednej z kulinarnych podróży. Tym razem niezbyt dalekiej, bo do Berlina jest ode mnie bliżej niż do jakiegokolwiek większego miasta. Co prawda niedługo
będę miał dużo dalej, nie wiem ile i co najważniejsze, nie wiem czy
będę miał warunki do regularnego umieszczania w wolnej (jeszcze) przestrzeni mojej twórczości. Więc tym bardziej taki sentymentalny akcent na pożegnanie Pomorza Zachodniego. W zanadrzu mam jeszcze sporo przepisów, dlatego
będę robił wszystko, aby kontynuować swoje dzieło, z tym, że
plan oparty na założeniach to żaden
plan, bo w życiu nie ma jak na wykładzie z ekonomii i ceteris paribus nie występuje, więc nigdy nie wiadomo gdzie mnie wywieje :)Istotą tego przepisu nie jest
kiełbasa, bo jeśli o nią chodzi to im tańsza tym lepsza, a im bardziej tłusta tym bardziej po niemiecku. Sekretem jest tutaj sos, a właściwie jego tajemny, egzotyczny składnik ;)Składniki:-
kiełbasa-
ketchup-
curryWykonanie:
Kiełbasę ugotować w wodzie. Polać
ketchupem i posypać
curry :)