ßßß

Składniki:250 ml śmietany kremówki200 g drobnego cukru500 ml gęstego jogurtu naturalnego300 g malinW misce ubijamy mikserem kremówkę z 50 g cukru, na sztywno. Następnie dodajemy jogurt oraz 75 g cukru i mieszamy ręcznie trzepaczką, miskę przykrywamy folią i wkładamy do zamrażarki na 3-4 godziny. W tym czasie podgrzewamy w rondelku maliny (odkładamy garść do ozdoby) dodając łyżkę wody i resztę cukru. Gotujemy około 5 minut, następnie przelewamy na sito i mieszając łyżką oddzielamy miąższ od pestek. Pestki odkładamy, można je wykorzystać później np. do ciastek. Malinowy miąższ odkładamy do wystygnięcia. Gdy minie już czas 3-4 godzin, wyciągamy lekko zmrożone lody i miksujemy blenderem, by uzyskać delikatną strukturę. Następnie dolewamy sos malinowy i delikatnie mieszamy łyżką, kilka ruchów dla uzyskania efektu marmuru. Lody wstawiamy ponownie do zamrażarki na kolejne kilka godzin. Podajemy ozdobione malinami. Smacznego!