ßßß

Składniki:2 udka z kurczaka2 łyżki sosu sojowego2 łyżki sosu teryaki2 ząbki czosnkuodrobina startego imbirułyżeczka mielonej kolendryoliwa z oliweksól, pieprzpół opakowania warzywnej mieszanki chińskiej100 g ryżu jaśminowegoKurczaka marynujemy w marynacie z oliwy, sosów: sojowego i teryaki, sprasowanego czosnku oraz imbiru. Pozostawiamy go około godziny w marynacie by "złapał" smaki. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, kurczaka wyciągamy z marynaty, przyprawiamy solą, pieprzem i kolendrą i smażymy do miękkości mięsa. W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie około 15 minut. Gdy mięso będzie już miękkie wrzucamy na patelnię warzywa i dusimy przez jakiś czas. Podajemy układając kurczaka na warzywach razem z sypkim ryżem.Smacznego!