ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka 10 łyżek stołowychjajka 2 sztukkukurydza konserwowa 2 sztukser żółty 3 łyżek stołowychprzyprawa jarzynowa według uznaniapapryka mielona słodka według uznaniaolej według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Kukurydzę dokładnie osączyć z zalewy. Jajka roztrzepać w misce, wymieszać z mąką i startym żółtym serem, by powstało gęste gładkie ciasto. Dodać kukurydzę, mieszając, doprawić do smaku mielina papryką, przyprawą jarzynową, solą. Na rozgrzany na patelni olej kłaść porcje ciasta, formując z nich niewielkie placuszki, smażyć na średnim ogniu, aż się pięknie zrumienią ( nie może to trwać zbyt długo, bo kukurydza stwardnieje). Podawać na gorąco z keczupem lub gorącym sosem pomidorowym i sezonową surówką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPieczywo weg.Potrawy mączne weg.Potrawy z seremKomentarze:Autor: saraData: 2011-03-24 jak czegoś brakuje to zawsze przypraw! do kukurydzy pasuje gałka muszkatołowa a estragon świetnie wydobywa jej smak :)Autor: EwaMData: 2009-10-22Sa smaczne ale jednak czegos mi w nich brakuje ale sa ok wlasnie je wcinamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: