ßßß Cookit - przepis na KOTLETY Z PAPRYKARZA

KOTLETY Z PAPRYKARZA

nazwa

Wykonanie

Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy smakowych!
Menu
CIASTA(8)
DANIA OBIADOWE(12)
DESERY(3)
NALEWKI(2)
PASTY(3)
PASZTETY(1)
PRZEKĄSKI(7)
PRZYSTAWKI(1)
SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)
TARTY(1)
TORTY(1)
ZUPY(9)
Tłumacz
Subskrypcja e-mail
Kontakt
Partnerzy
Konkursy
Akcje
KOTLETY Z PAPRYKARZA
Składniki:
- Paprykarz szczeciński z łososiem (120g)
- 3 jajka
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżeczki lubczyku otartego
- 100g ryżu (jedna torebka)
- 60g bułki tartej (pół szklanki)
- przyprawa "Kucharek"
- pieprz czarny mielony
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
W garnku gotujemy 2 jajka na twardo oraz torebkę ryżu, po ugotowaniu czekamy do ostudzenia. W misce umieszczamy składniki: paprykarz, 2 jajka ugotowane na twardo i drobno posiekane, koperek, lubczyk oraz ryż. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy przyprawy "Kucharek" oraz pieprzu czarnego do smaku. Następnie wbijamy jedno jajko oraz dodajemy bułkę tartą. Całość mieszamy i formujemy kotleciki, które smażymy na oleju. Smacznego :)
Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .
Źródło:http://mentorsmaku.blogspot.com/2014/12/kotlety-z-paprykarza.html