Wykonanie
Wszyscy pamiętamy babcine naturalne sposoby walki z przeziębieniem.
Chleb z
masłem i
czosnkiem,
mleko z
miodem czy też
syrop z
cebuli.
Syrop z
cebuli łagodzi uporczywy kaszel oraz wspomaga nasz organizm w walce z chorobą. Można go pić profilaktycznie w okresie jesiennych i zimowych przeziębień.Uwaga:
syrop, mimo że z
cebuli świetnie smakuje :) :)SKŁADNIKI2-3 spore
cebule1 duży ząbek
czosnku1/2 do 3/4 szklanki
cukruPrzepis jest banalny, pewnie nawet nie ma potrzeby bym go tu wpisywała, ale zrobię to dla zasady :)
Cebulki pokroić w półplasterki,
czosnek posiekać. Wszystko umieścić w słoiku. Zasypać
cukrem i odstawić na około 12 godzin w ciepłe miejsce - w cieple
cebula szybciej puści sok.Gotowy
syrop można przechowywać w lodówce przez około tydzień.SMACZNEGO, A RACZEJ...NA ZDROWIE :)