Wykonanie
Owsianek ciąg dalszy :)Tym razem owsianka z
czereśniami. Jak zwykle prosta w przygotowaniu, tylko trzy składniki i kilka minut obierania
owoców, a w zamian przepyszne i bardzo zdrowe śniadanie.Składniki:3 łyżki
płatków owsianych "górskich"3/4 szklanki
wody1 szklanka umytych i wydrylowanych
czereśni2 czubate łyżki
jogurtu greckiegoPrzygotowanie:
wodę zagotować w rondlu. Wrzucić połowę
czereśni i pogotowac chwilę, żeby oddały sok (około 5 minut)Wrzątkiem zalać w miseczce
płatki owsiane. odstawić do napęcznienia i przestudzenia (około 20 minut.W szklanym pucharku lub szklance układać warstwami: połowa owsianki,
jogurt, pozostałe
czereśnie (świeże) - reszta owsianki -
jogurt.Smacznego!Ja gotowane
czereśnie wyrzuciłam, bo nie przepadam za gotowanymi
owocami wogóle. Ale jeśli ktoś lubi może je również dodać do owsianki.

