ßßß
Co potrzebujecie?- ciasto na pizzę (wg tego lub tego przepisu, lub inne ulubione)- olej/oliwę w spray'u- plastikowe torebki do zamrażaniaKrok po kroku:1. Ciasto podzielić na porcję i uformować kulkę.2. Każdą porcję delikatnie spryskać olejem/oliwą w spray'u, tak aby ciasto było pokryte delikatną tłustą warstwą.3. Naoliwioną porcję surowego ciasta do pizzy, wsadzić do torebki do zamrażania*.4. Usunąć jak najwięcej powietrza z torebki i zamknąć.5. Wsadzić do zamrażalki.6. Przed spożyciem wyjąć z zamrażarki i wsadzić do lodówki na całą noc (min.12h).7. Przed pieczeniem, ciasto umieścić na blacie i zostawić na 30min, aby się ogrzało. Następnie przystąpić do wyrabiania (w razie konieczności podsypać mąką), rozwałkować i nałożyć swoje ulubione dodatki.8. Piec wg przepisu.* najlepsze są takie z żyłką w zamknięciu, dzięki czemu mamy szczelne zamknięcie.