Wykonanie
Ekspresowe
lody z zielonego jabłuszka i
truskawekOdkąd zrobiłam pierwsze ekspresowe
lody ze zmrożonych
owoców, zakochałam się w tym sposobie przygotowania tego niezwykle prostego i
owocowego deseru. Minimum wysiłku i maksimum smaku - to moje ulubione zestawienie w kuchni!
Lody z zielonego jabłuszka i
truskawek, dosłownie eksplodują zapachem świeżych
truskawek i zielonego jabłuszka, a ich smak jest oszałamiający. Oj bardzo Wam je polecam!
Dla 6 osób przygotuj:2 szklanki zamrożonych
truskawek1 zielone jabłuszko1/2 szklanki
mleka2 duże łyżki
miodu lipowego
Jabłko pokrój na cząstki i usuń gniazdo nasienne. Wrzuć wszystkie składniki do blendera. Odczekaj około 15 minut aby zamrożone
owoce lekko zmiękły (będzie je łatwiej zmiksować). Całość dokładnie zmiksuj.
Lody możesz zjeść od razu, albo przełożyć do plastikowego pojemniczka i przechować w zamrażarce na później. Smacznego!