Dzisiaj coś dietetycznego i zdrowego w sam raz na jutrzejszy sobotni obiad! Czyli drób!Składniki:- 1 tacka z podudziami kurczaka- cebula- 1 łyżka kuminu- szczypta chilli- 2 ząbki czosnku- sok z cytryny- garść posiekanej mięty- 2 łyżki przecieru pomidorowegoPrzygotowanie:Podudzia natrzeć zmieszanymi wcześniej w soku z cytrynyprzyprawami (kumin, chilli) i posiekaną mięta oraz startym czosnkiem. Odstawić na 20 minut.Rozgrzać na patelni olej i wrzucić nasze kawałki kurczaka, kawałki pokrojonej w krążki cebuli oraz 2 łyżki przecieru pomidorowego.Przykryć pokrywkę aby cebula puściła sok a kurczak dusił się w swoim własnym sosie.Po 20 minutach wszystko gotowe.Do tego tylko roszponka, której jesteśmy ogromnymi fanami!