Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotosty pszenne 6 sztuk
woda 3 łyżek stołowych
wiśnie 0,5 kilogramów
cukier 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz Cayenne 1 szczypta
beziki małe 100 gramówWykonanie:Tosty opiec w piekarniku na rumiano z jednej strony (15 minut). Ułożyć je ciasno w prostokątnym naczyniu nieopieczoną strona do góry (dno musi być dokładnie zakryte). Zagotować 3 łyżki
wody, dodać wydrylowane
wiśnie i
cukier. Mieszać, aż
cukier się rozpuści. Dodać
sok z cytryny i
pieprz. Tosty pokryć ciepłymi, ale nie gorącymi
owocami. Przed podaniem wierzch posypać pokruszonymi bezikami i pokroić w dowolne kształty. Podawać i na ciepło i na zimno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKanapki weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: