Wykonanie
A dzisiaj jakaś odmiana na moim blogu, a mianowicie dodaję przepis na . . .
śledzie ! :) Zawsze są ciasta, ciasta i jeszcze raz ciasta a dzisiaj niespodzianka :D Hmm ... zbliżają się święta i może akurat ten przepis kogoś zainteresuje, u mnie to jest jedna z potraw która zagości na wigilijnym
stole :) Oczywiście będzie jak zawsze stos jedzenia, ale to Wam uwiecznię na zdjęciach i pokażę jak zdążę obcykać stół przed konsumpcją o ile to jest możliwe :) No i jeśli moja bardzo krótka pamięć mi na to pozwoli :) A teraz czas na przepis ! :)Składniki:1 kg
śledzi5 dużych
cebul3 łyżki
miodu4 łyżki
koncentratu pomidorowegoPrzygotowanie:
Śledzie włożyć do większej miski i wymoczyć w wodzie, aby nie były za bardzo słone.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć do miękkości. Połączyć z
koncentratem pomidorowym i
miodem + troszeczkę
wody. Gdy stwierdzimy, że
śledzie są już 'gotowe' kroimy je na kawałki długość ok 3cm i układamy w miseczce lub półmisku. Na ułożone
śledzie wylewamy jeszcze ciepłą 'zalewę'. Zostawić najlepiej na całą noc.
Smacznego ! :)