ßßß
Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 31 lipca 2014 r. Kawa jest świetnym orzeźwieniem szczególnie teraz, kiedy żar leje się z nieba. Idealna do dobrej książki, czytanej w ogrodzie na hamaku, umieszczonym pomiędzy rozłożystymi drzewami - dla mnie bajka:-)Kawa mrożona Autor opinii: Halina Joskowska, data przesłania: 30 lipca . Orzeźwiająca kawa mrożona! Walorem tej kawy są jej nieograniczone możliwości smakowe - tutaj można tworzyć wedle własnych upodobań - lody waniliowe, czekoladowe, stracciatella, z cukrem lub bez i tak bez końca, piję ją hektolitrami i ciągle coś zmieniam- gorąco polecam:-)Oceny: 5 , 0Czas przygotowania: 5 min Łączny czas: 5 minLiczba porcji: 1Składniki:Przepis podpatrzyłam u Agnieszki z " Rozpustnego Gotowania ", troszkę zmodyfikowałam :-)kawa rozpuszczalna (najlepiej drobniutka): 1,5 łyżeczkizimne mleko : 75 mlzimna woda mineralna : w zależności od preferencjilody waniliowe (mogą być kawowe, czekoladowe, karmelowe): 1 gałkakostki lodu : kilPrzygotowanie:kawę rozpuszczalną sypię do miski (najlepiej wysokiej, a wąskiej)dolewam 4-5 łyżek zimnej wody i ubijam trzepaczką, można spieniaczem do mlekapo około 1-2 minutach przelewam powstałą piankę do wąskiej sporej szklankidolewam mlekodokładam 2-3 kostki loduwlewam wodę mineralną na końcu wkładam ulubione lodyGotowe !
Smacznego :-)