Wykonanie
Lato się kończy, a ja dopiero niedawno
dorwałam super foremki do robienia
lodów na patyku, idealne dla dzieci, bo topiący się
lód zlatuje do pojemniczka na dole.Moja córka to prawdziwy lodożerca, więc czym prędzej przystąpiłam do produkcji
lodów, a pomogła mi w tym dostawa pysznych
jabłek od babci :) Tak oto powstały
lody sorbetowe jabłkowo-
miętowe, idealne na letnie upały, pokochaliśmy je wszyscy.Ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, jeśli w lodówce posiada się
syrop miętowy, jeśli nie do ich przyrządzenia użyć można wszelkiego rodzaju
syropów, lub po prostu zagotować 100 ml
wody z 150 g
cukru i wówczas będziemy
mieć lody jabłkowe.
Składniki:4
jabłka100 ml
syropu miętowegoJabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę, zalać
syropem i zagotować, aż
owoce będą miękkie. Zmiksować na jednolitą masę i odstawić do wystygnięcia, wyłożyć do pojemników do
lodów, wstawić do zamrażalki do całkowitego zmrożenia i gotowe :)Polecam, bo są naprawdę pyszne!!