Wykonanie
Ten deserek miał być specjalnie dla mojego
męża, który wprost uwielbia lokalny Italian Ice .
Broń Boże nie mylić z
lodami włoskimi !......a więc Italian Ice w wersji amerykańskiej to skruszony
lód na puch z dodatkiem
cukru i
limonki lub innych
owoców. Jest to niezwykle orzeźwiające....świetne na upały. Można to jeśc łyżeczką, pić przez rurkę ...jak kto woli. Tak czy inaczej, postanowiłam że zrobię niespodziankę dla mojego mężusia i zrobię mu homemade Italian Ice ....z
ananaskiem :) Z efektu jestem zadowolona, chociaż najlepszy był tuż przed całkowitym zmrożeniem - konsystencja była idealna i nie czuć było kryształków
lodowych.Składniki:1/2 świeżego
ananasa2 szklanki
lodu3 łyżki
cukru pudrusok z połowy
limonkiWykonanie:
Lód skruszyć w blenderze i zmiksować razem ze świeżym
ananasem dodając
cukier oraz
sok z limonki. Tak powstałą masę przełożyć do pojemniczka, a następnie włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Ja trzymałam jakieś 4-5h mieszając co każde 30 minut żeby nie zrobiły się grudki
lodowe.Smacznego !