ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby suszone 30 gramówsherry wytrawne 80 mililitrówwywar z grzybów 800 mililitrówwłoszczyzna 1 pęczekmasło 20 gramównatka trybuli 0,5 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osączone grzyby zalać sherry, przykryć i pozostawić na 2 godziny. Grzyby osączyć, zalać 150 ml wywaru i dusić 30 minut na małym ogniu. Oczyszczoną włoszczyznę pokroić na cienkie paski, dusić 5 minut na maśle i zalać pozostałym wywarem z grzybów. Dodać grzyby razem z wywarem, w którym się dusiły. Mieszając, doprawić na pikantnie solą oraz pieprzem i gotować 4 minuty na małym ogniu. Bulion grzybowy z kawałkami warzyw i grzybów rozlać do talerzy i podawać udekorowany umytymi, osączonymi listkami trybuli, z gorącymi, chrupiącymi tostami pszennymi(z kromek można wyciąć kółka, serca lub gwiazdki).Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: