Wykonanie
Taka gorąca
czekolada w sam raz pasuje na jesienno - zimowe wieczory. Kiedy to zmarznięci wracamy do domu i marzymy, żeby napić się czegoś ciepłego. Dodatkowo udekorowałam
czekoladę piankami, nie tylko ładnie się prezentuje ale i smakuje ;) Można przygotować bez dodatku
whisky, jak Ktoś nie lubi.
Składniki:- 200 ml
śmietanki kremówki- 200 ml
mleka- 120 g
czekolady deserowej- 6 łyżek
whisky- 2 łyżeczki
cukru z prawdziwą
wanilią- 2 łyżki ciemnego
kakao- pianki marshmallowsPrzepis:W garnuszku zagotować
śmietankę kremówkę,
mleko,
cukier. Dodać
czekoladę i całość mieszać do rozpuszczenia. Wlać
whisky i dodać
kakao (dokładnie je rozmieszać). Przelać do kubeczków. Udekorować piankami marshmallows. Podawać gorące.Smacznego.źródło: własne