ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomiód 0.8 szklanekwoda 4.5 szklanekdrożdże 125 gramówotręby 1 szklanekkiełki pszenicy 1 szklanekmąka owsiana 1 szklanekmąka żytnia 1 szklanekmąka 4 szklaneksól 2 łyżek stołowycholej 6 łyżek stołowychmąki z pełnego przemiału 4 szklanekWykonanie:1 łyżkę miodu, pół szklanki ciepłej wody, drożdże wymieszać i odstawić na 10 minut, a następnie dodać 4 szklanki ciepłej wody, otręby, kiełki pszenicy, mąkę owsianą, mąkę żytnią i pozostawić na ok. 30 minut. Dodać pozostałe składniki i wymieszać, tworząc ciasto. Ugniatać, aż będzie dobrze wyrobione. Przykryć bawełnianą ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 200 stopni przez 45-60 minut.Pieczywo weg.Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor: kakaData: 2009-08-10właśnie upiekłam clebek z moim synkiem (7 lat), on twierdzi, że to bardzo łatwe i fajne, a chlebek jest pyszny; uważam, że to mówi wszystkoAutor: FloressData: 2009-04-29ladny i zdrowyAutor: anulkaData: 2009-02-20pieczenie chleba jest łatwe i przyjemneAutor: WrobelData: 2009-02-06Moim zdaniem pieczenia chleba jest latwiejsze od kochania sie To jest moje zdanie napiszcie co o tym sadzice to jest mooje zdanieAutor: Natalka1395Data: 2008-02-26Pycha ten przepis:) Pozdrawiam i zachecam do robienia go :**Autor: ewa sonetData: 2008-01-27chleb robiony w domu jest najleprzy kiedys na wsiach tylko takie sie jadlo prosto z piecaAutor: stepan s.Data: 2008-01-10ja tez pieke chleb sam. w sumie to dopiero kilka razy, ale na pewno bede piekl dalej bo mam dzieki temu sporo zabawy i moge upiec taki chleb jaki chce.poza tym wychodzi duzo taniej niz jakiekolwiek tak zwane "zdrowe" pieczywo- takie piekę. zachecam do eksperymentowania i zapewniam, ze pieczenie samemu chleba jest bardzo latwe;-)Autor: ScottyData: 2007-12-17Pieczenie chleba , nie jest trudne. Trzeba miec tylko troche cierpliwosci.Juz z niejednego pieca chleb jadlem, i polski chleb jest najlepszy(jak jest swiezy),prawie "niejadalny" jest chleb niemiecki, mimo ,ze tutaj piecze sie kilkaset rodzajow chleba.Pieke chleb sam, jest zawsze wysmienity. Pozdrawiam wszystkich , ktorzy pieka sami swoj chleb. ScottyAutor: jakub konopińskiData: 2007-10-30pieczenie chleba jest bardzo trudneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: