Wykonanie
Połączenie mojej inwencji twórczej z przepisem znalezionym na stronie http://kotlet.tv/watrobka-drobiowa-z-cebula ;)Składniki:250 g
wątróbki drobiowej5 łyżek
masła2 małe
cebulemąkamlekoprzyprawa do zup maggiWątróbkę oczyścić z wystających żyłek i błonek, opłukać. Następnie każdy kawałek zamoczyć w
mleku i obtoczyć w
mące. Na patelni rozpuścić 3 łyżki
masła, położyć
wątróbkę. Obsmażyć z dwóch stron. Po przewróceniu na drugą stronę nakłuć widelcem.
Cebulę pokroić na cienkie plasterki i zeszklić na 2 łyżkach masłach.
Potem wrzucić ją do
wątróbki. Doprawić niecałą łyżką
maggi, wymieszać. Smażyć razem jeszcze kilka minut.
Smacznego ;)