Wykonanie
Takie danie od wielu lat gości na
stole, w moim domu. Można je przygotować na święta, uroczystości rodzinne, na obiad, a nawet na grilla. Nie jest skomplikowane, dobrze wygląda i zawsze smakuje.
Składniki :-
filet z kurczaka,-
ser feta ( ja użyłem marynowanego),-
pomidory,- świeża
bazylia i
tymianek,-
zioła prowansalskie,-
olej ( użyłem z marynowanej
fety ).
Wykonanie:
Filet z kurczaka pokroić na plastry, obsypać
ziołami i delikatnie obsmażyć na patelni. Przełożyć na blachę do pieczenia, posypać świeżym
tymiankiem, nałożyć po plastrze
fety i
pomidora, posypać świeżą
bazylią i zapiec w piekarniku. Oczywiście najlepsze są
pomidory w sezonie letnim, ale jak najdzie ochota to i teraz smakują. Smacznego